Velkommen / Foredrag / Foredrag: Fra den ene hjernehalvdel til den anden - Erik Clausen, oktober 2015

Foredrag: Fra den ene hjernehalvdel til den anden - Erik Clausen, oktober 2015

Debatskabende foredrag i Grønløkke Aftenskole Tirsdag, den 6. oktober 2015 kl. 19.00-21.00

”Fra den ene hjernehalvdel til den anden”

med gøgleren, filminstuktøren og foredragsholderen Erik Clausen

 
I skrivende stund, 2 dage efter afholdelse af foredraget, er jeg ikke holdt op med dels at grine, dels at filosofere og dels at beundre Clausen, som han dog kan tale, og ”male billeder” mens han taler, der under foredraget såvel som efterfølgende kører som en film på nethinden fra den ene hjernehalvdel til den anden!
 
Erik Clausen lagde ud fra starten på sin kendte humoristiske facon, hvilket faldt i god jord hos deltagerne, ja, han havde alle fra start til slut i sin hule hånd. Han vendte tingene på hovedet, så de skæve vinkler og komikken i adskillige forhold: Politikere, parforhold, præsteskab for bare at nævne et par stykker. Det hele blev serveret med humor, vid og charme.
 
Erik Clausen på Grønløkkeskolen 2015
 
 
Jeg sad klar med pen og papir. Fandt dog hurtigt ud af, at jeg ikke kunne følge med. Lagde rekvisitterne og slog lytteklapperne ud og nød oplevelsen sammen med 150 veloplagte deltagere. ”Nyd livet”, en af Clausens gode råd. Det tror jeg alle gjorde i de to timer, foredraget varede.
 
Clausen mestrer et trick! Han bruger humoren, og får folk til at grine, vel vidende, at så husker de, hvad han siger. Han er en klog mand. En idealist, der tror på næstekærlighed, solidaritet og sammenhold.
 
Alle, der deltog, gik opløftede hjem. De havde fået noget at tænke over og noget at grine af. Stor tak til Erik Clausen. Vi er mange, der beundrer dig for det, du giver os at tænke over i dine film og ved dine foredrag, og hvad du ellers involverer dig i. Du er en sand kunstner, folkelig på den gode måde.
 
 
Henny Margrethe Bauning
Mårslet, den 8. oktober 2015
 
 
Grønløkke Aftenskole - Tranbjerg J | Langballevej 168, 8320 Mårslet - Danmark | Tlf.: 21 70 31 69 | bauning@webspeed.dk