Velkommen / Foredrag / Foredrag med Peter A.G. i Mårslet Sognehus d. 22.10.19 kl. 19.30

Foredrag med Peter A.G.: Det sansende menneske – Om livsmod, livsglæde og det sansende menneske

Tid: 22. oktober 2019 kl. 19.30
Sted: Mårslet Sognehus, Obstrupvej 4A, 8320 Mårslet
 
Foredraget blev afholdt i et samarbejde mellem Mårslet Aftenskole og Mårslet Kirke med 150 tilhørere.

Som optakt til foredraget lyttede jeg til min CD-samling af Gangs-sange. Fantastisk musik, rytmisk, intens og glad. Finurlige tekster indimellem, skrevet af rimsmeden Peter AG. Jeg citerer: ”Jeg går på mine fødder. Jeg er fodgænger, så er man da noget”!
Peter AG går heldigvis stadigvæk på sine fødder. Han sad ikke stille i de knap to timer foredraget varede. Vandrede frem og tilbage, ofte med lukkede øjne, for ligesom at koncentrere sig om at finde ”billederne” frem af det, han ville dele med os; om det sansende menneske.
 
Det, det drejer sig om, er at få hele mennesket med, både hoved og krop. Sanserne sidder i kroppen. Man skal være bevidst om at bruge alle sanser: Se, lytte, smage, føle. og dufte. Oplevelsen kommer før forståelsen! Vi har alle så travlt, så vi knap nok når at opfatte verden omkring os, men i stedet spæner afsted uden omtanke for mennesker omkring os. Vi skal turde at udfordre os selv til at mærke verden gennem aktive sanser.
Vi fik levende eksempler, og vi blev gjort opmærksom på, at vi skal være i verden og elske den. Det at blive voksen handler om, at vi skal kontrollere det hele, er der nogen, der tror! Nej, det drejer sig om at have mental sundhed, at kunne se nuancerne: ”Tvivlen er det interessante i min verden”, citat slut.

Vi blev indviet i interessante og humoristiske oplevelser fra Peters opvækst ved Skjern å, i en lille by, hvor alle kendte alle, og hvor der også var mange konflikter. Noget de fleste af os kender til.

Tak Peter AG for et fremragende foredrag i dit gode selskab og tak til det opmærksomme publikum.

Mårslet, den 25. oktober 2019
Henny Margrethe Bauning
 
Peter AG i MårsletPeter AG i Mårslet2
Grønløkke Aftenskole - Tranbjerg J | Langballevej 168, 8320 Mårslet - Danmark | Tlf.: 21 70 31 69 | bauning@webspeed.dk